Иновациите в здравния сектор – Боряна Герасимова за NutriGen и навлизането на геномната медицина

CowOrKing Space Puzl - bul. Cherni Vrah 47, floors 4 and 5 Sofia, 1000 Sofia
Wed, May 31, 2017, 6:30 PM (EEST)

About this event

Ще се срещнем с изпълнителния директор и съосновател на NutriGen Боряна Герасимова, която ще ни разкаже за иновация, на която се обръща все по-голямо внимание - индивидуализирания и превантивен подход в медицината. Той се базира на данните, получени от генетични изследвания и е съобразен с индивидуалните нужди на отделния човек. Този подход е свързан с редица промени, а една от тях е и ролята на самите пациенти – те са все по-информирани, ангажирани, търсещи решения и проактивни спрямо здравословното си състояние и начина си на живот.

Защо иновациите в здравния сектор са такова предизвикателство? Какви са трудностите по пътя и как се развива работещ бизнес модел в сферата на геномната медицина? Какво е да си предприемач в сфера, за която си „външен човек”? На тези и още въпроси ще отговорим в следващото събитие на 31 Май 2017.

Програма

18.30 - Неуъркинг и коктейл

19.30 - Интервю с Боряна

20.30 - Въпроси и нетуъркинг


NutriGen

Зад стартирането на NutriGen стои не само желание за подобрение на здравния сектор, но и личната история на Боряна. Интересите и посоката на живота ѝ се променят, след като на 26-годишна възраст разбира, че има онкологично заболяване. Търсейки отговорите на въпросите кои фактори са допринесли за нейното заболяване и какво може да направи, за да намали риска от връщането на болестта, Боряна вижда и ролята на генетиката в целия пъзел. По-точно към нутригеномиката и това как навременните мерки, които можем да вземем за подобряването на не добре функциониращи процеси в тялото ни, могат да намалят риска ни от развитие на множество заболявания.

Така през 2014 г., заедно с предприемачите Борис Колев и Младен Неделчев, създава NutriGen. Компанията е първата в България, която предлага индивидуални решения в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката, разработени на базата на уникалния ДНК профил на всеки човек. NutriGen подпомaга хората във взимането на информирани решения относно тяхното здравословно състояние, диетичен план, спортна активност и начин на живот.

Можете да зададете предварително своите въпроси към Боряна: atsoneva@startupgrind.com

Speaker

When

Wednesday, May 31
6:30 PM - 10:00 PM (EEST)

Where

CowOrKing Space Puzl
bul. Cherni Vrah 47, floors 4 and 5 Sofia1000

Partners