SG with Sergiu Matei. Scaling startups from Moldova - reaching the global market

Oct 6, 2022, 3:30 – 7:00 PM

Artcor, Artcor, 31 August 1989 St 137, Chisinau, 2004

Scalarea unui startup tehnologic presupune strategie, gandire critica si ambitie. Te invitam pe 6 octombrie la editia de Startup Grind cu antreprenorul Sergiu Matei, fondatorul startup-ului Index. In cadrul evenimentului vei afla despre experienta lui de scalare a startup-urilor din diferite industrii catre piete globale.

In-person event
Fireside Chat

About this event

🚀 Scalarea unui startup tehnologic presupune strategie, gandire critica si ambitie. Te invitam pe 6 octombrie la editia de Startup Grind cu antreprenorul Sergiu Matei, fondatorul startup-ului Index. In cadrul evenimentului vei afla despre experienta lui de scalare a startup-urilor din diferite industrii catre piete globale.

Sergiu Matei este Oxford alumni, membru Forbes Technology Council, YPO si StartX, mentor in cadrul acceleratorului Alchemist din San Francisco, fiind totodata si mentor in programele de accelerare la Dreamups si co-fondator al comunitatii de afaceri Startup Grind in Chisinau.

Sergiu are o experienta vasta in lansarea si dezvoltarea proiectelor antreprenoriale si startup-urilor de succes, este fondatorul companiilor Index si Travod.

Index este un startup IT fondat în UK în 2019, cu oficii de baza la Londra si Chisinau, cu angajati in peste 12 fusuri orare. Index conecteaza inginerii IT din intreaga lume cu companii si proiecte internationale ce sunt in cautare sa angajeze developeri inalt calificati în regim remote.

Cand a fondat startup-ul Index, Sergiu Matei si-a propus sa ofere inginerilor IT din spatiul CEE posibilitatea de a se angaja cu usurinta in cadrul companiilor internationale din SUA, UK, sau alte tari EU.

🌎 Echipa Index e alcatuita din cetateni moldoveni si internationali, in numar de peste 70 de angajati. Pana la finele lui 2022, Sergiu isi propune sa largeasca echipa, sa creasca numarul de proiecte si sa angajeze pana la 100 persoane. Iar platforma Index isi propune sa ofere in urmatorii ani, unui numar de peste 1000 de developeri, oportunitati mai bune de angajare in cadrul proiectelor si companiilor internationale.

💡Evenimentul va fi moderat de Constantin Sarcov, fondatorul agentiei Piko, cea mai premiata agentie locala pe plan international. Piko activeaza in Amsterdam unde de cativa ani este setat o extensie a agentiei dedicata cercetarii in design.

Constantin este lector de design fundamentals in cadrul institutiilor Artcor, Tekwill în fiecare scoala si Universitatea de Stat din Moldova.

Lucrarile Piko au fost premiate la Cresta London (Aur, Argint, Bronze), Grand Prix la G8 Moscow, Gold la Kiaf (Kiev), Gold la AdPrint (București), cât și în apariții în Luerzers Archive, 200 Best Digital Artists, Typomania, AdPrint, This is Colossal, GQ Japan.

A facut stagieri la Cohn & Jansen JWT, McCann Worldgroup Bucharest si Carioca.

In 2018 a fost inclus in promotia Forbes 30 sub 30 Romania.

Este membru Asociatiei companiilor de creatie din Moldova COR si Art Directors Club of Netherlands.

🏍️ Are o motocicleta pe care o iubeste ca pe ochii din cap.

Agenda evenimentului:

18:30 - 19:30 Networking facilitat

19:30 - 20:30 Discutie cu Sergiu Matei

20:30 - 22:00 Freestyle Networking

📍 Locatia: Artcor, 31 August 1989 St 137, Chisinau.

Vom avea un format nou de networking si suntem entuziasmati ca faci parte din exercitiul de cunoastere a tuturor participantilor din cadrul evenimentului. Te asteptam!

Startup Grind Chisinau este pilonul local al comunitatii globale Startup Grind, care s-a lansat in Moldova in 2016, organizat de Dreamups pana in prezent. Partner General al organizatiei Dreamups - Orange Systems.

La nivel international, Startup Grind este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari comunitati de startup-uri din lume, care educa activ, inspira si conecteaza 215.000 de fondatori din peste 200 de orase prin intermediul evenimentelor, media si parteneriatelor cu organizatii precum Google for Entrepreneurs.

Pana in prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori sa-si gaseasca mentorii potriviti, sa se conecteze la diferiti parteneri, sa angajeze, sa obtina finantari si sa ajunga la noi utilizatori.

Check out what happened

Speaker

 • Sergiu Matei

  Travod & Index

  Founder

When

When

Thursday, October 6, 2022
3:30 PM – 7:00 PM UTC

Organizers

 • Aliona Rotaru

  Dreamups

  Chapter Co-Director

 • Kardo Sharifi

  Project Manager

 • Milena Obada

  Dreamups

  Graphic Designer

 • Crina Burca

  Team Member

 • Irina Potinga

  Dreamups

  Program Manager

 • Argentina Botezatu

  Dreamups

  Marketing Manager

 • Andreea Rusu

  Project Manager

 • Julia Bishir

  Marketing Manager

 • Gianina Tronciu

  Dreamups

  Community Manager

 • Dmitri Namasco

  CEO Mozaic / Project Manager

Partners

Artcor logo

Artcor

Orange Systems logo

Orange Systems

Simpals logo

Simpals

Index - NEW LOGO logo

Index - NEW LOGO

About Startup Grind

This is Startup Grind. We are the world’s largest startup community.

Our Mission

To give startups everywhere the education and opportunities they need to build, grow, and scale their companies.

Our Values

We believe in making friends, not contacts. We believe in giving first, not taking. We believe in helping others before helping yourself.

Tools & Discounts for Startups

Take advantage of resources and offers provided by organizations we know and love, designed to help you navigate the startup journey.

Global Conference

Our annual flagship event in Silicon Valley brings together thousands of startup teams, investors and organizations from all over the world.

Join the Startup Membership

This membership gives you free access to networking, events, mentorship, office hours, and other exclusive opportunities curated by Startup Grind HQ.