EU Opportunities & Startup Grants

Thursday, April 11, 2019, 3:00 – 6:00 PM UTC

Sunteți un Startup sau un IMM foarte inovatoar, cu o ambiție comercială clară și cu potențial de creștere și internaționalizare? În acest caz, Horizon 2020, SME Instrument putea fi biletul tău catre Liga Campionilor (si nu vorbim de fotbal aici :)) Aflati cand si de unde se pot accesa granturi de până la 2,4 milioane EUR pentru a da un impuls puternic ideiii inovatoare.

About this event

EU Opportunities and Startup Grants

Sunteți un Startup sau un IMM foarte inovatoar, cu o ambiție comercială clară și cu potențial de creștere și internaționalizare? În acest caz, Horizon 2020, SME Instrument putea fi biletul tău catre Liga Campionilor (si nu vorbim de fotbal aici :)) Aflati cand si de unde se pot accesa granturi de până la 2,4 milioane EUR pentru a da un impuls puternic ideiii inovatoare. Evenimentul constă într-un panel de 1 ora avand ca invitati principali pe Victor Negrescu si Gabriela Cristina Mara unde se vor prezenta fondurile europene disponibile pentru întreprinderile Startup și IMM-uri. Accentul va fi pus pe Horizon 2020, SME Instrument.

Agendă:

18:00 - 19:00 În prima ora vom servi mâncare și băuturi și vă vom ajuta să vă faceti prieteni. Ați putea spune că este vorba de rețea, dar ne propunem să facem mult mai mult decât atât! Echipa Startup Grind Bucuresti se va asigura ca experienta dumneavoastra sa fie cu totul special.

19:00 - 20:00 A doua ora este dedicata interviului cu Victor, Gabriela si Alexandru. Vrem sa aflam cat mai multe despre cum pot sa asista startupurile inovatoare din Romania sa acceseze granturi de RDI. Unele dintre subiecte: Informații generale despre programul Orizont 2020, Instrumentul pentru IMM-uri; Prezentarea celor 3 faze ale programului (scop, sume, durata); Termene pentru depunerea propunerilor în 2019 și 2020; Eligibilitatea proiectelor și a solicitanților; Unde și cum să aplicați?

Întrebări și răspunsuri la sfârșitul prezentării.

20:00 - 21:00 Ultima ora reprezinta o alta sansa sa va conectati cu cat mai multi intreprinzatori, investitori si alti profesionisti si sa vorbiti cu invitatii serii.

Despre Horizon 2020 SME Instrument:

SME Instrument (finanțat din programul Orizont 2020) abordează nevoile de finanțare ale IMM-urilor orientate spre scalare, si le finanteaza în vederea implementarii ideilor de inovare cu potential mare de scalare dar si grad ridicat de risc asociat. Scopul este de a sprijini proiectele cu o dimensiune europeană care duc la schimbări si beneficii majore prin inovare (produse, procese, servicii, marketing etc.). Cu o finanțare de aproximativ 3 miliarde EUR în perioada 2014-2020, SME Instrument ajută pe IMM-urile cu potențial ridicat să dezvolte idei inovatoare pentru produse, servicii sau procese care sunt pregătite să facă față concurenței pe piața mondială. Obiectivul SME Instrument consta in a modela noi piețe, a crea creștere și a obține o rentabilitate ridicată a investițiilor pe piața mondială.

Despre invitati:

Victor NEGRESCU - cadru universitar specializat în domeniul politicilor și reglementărilor europene, Prorector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Membru în Parlamentul European (2014-2017), membru în Comisia pentru bugete, Comisia Juridică și Comisia pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, Victor Negrescu a fost inițiatorul unor proiecte pilot finanțate de Comisia Europeană în valoare de aproape 60 de milioane de euro, promovând activ accesarea granturilor europene disponibile la nivelul Comisiei Europene. În calitate de ministru delegat pentru afaceri europene (2017-2018), a promovat ideea unui viitor buget european cu soluții de finanțare accesibile categoriilor de beneficiari din întreaga Uniune Europeană.

Gabriela Cristina MARA - Având un background în relațiile economice internaționale și un doctorat în economie agricolă de la USAMV București, Gabriela colaborează cu Comisia Europeană începând cu anul 2005 pe diferite teme precum transparența instituțională, bugetul agricol european și bugetul european pentru cercetare. În 2015, ea a început să lucreze în cadrul EASME (Agentia Europeana pentru IMM-uri) programul SME Instrument ca ofițer de proiect în echipa de evaluare și se ocupă de diferite aspecte ale evaluării, inclusiv evaluarea la distanță, selectarea experților, interviurile de grup și contestatii.

Alexandru MARIN - este profesor la Universitatea POLITEHNICA din București, director al Biroului de Transfer Tehnologic. Este EU IPR  Helpdesk Ambasador (https://www.iprhelpdesk.eu/ambassadorsteam#romania) ce ofera evenimente de instruire informative care abordează diferite aspecte ale IP. Este manager de proiect pentru un program UE pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) - acronim PROSME: "Servicii în sprijinul afacerilor și inovării" (http://een-romania.ro/prosme/) , în cadrul Enterprise Europe Network, oferind servicii de informare și asistență privind mediul economic european, ajutând întreprinderile, în special IMM-urile, să își dezvolte afacerile la nivel european, sporind competitivitatea lor, accesând fonduri și programe europene.

Check out what happened

Agenda

3:00 PMNetworking & Food
4:00 PMPanel
5:00 PMNetworking & Drinks