Startupok és Smart Budapest - Okos megoldásokkal egy élhetőbb városért

Jun 9, 2021, 4:00 – 5:00 PM

A Startup Grind Budapest júniusi eseményén meghívott vendégeinkkel a Smart Budapest Ötletversenyről, Budapest startup, vállalkozói és innovációs ökoszisztémájáról fogunk beszélni, és arról mindezt hogyan tudja segíteni és támogatni maga a város. Bemutatkozik a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, aki ennek a folyamatnak az egyik központi szereplője és aktív támogatója.

Virtual event

About this event

A júniusi Startup Grind Budapest online eseményén Budapest lesz a terítéken. A témaválasztás aktualitását a napokban meghirdetett Smart Budapest Ötletverseny adja. Az új városvezetés nem titkolt célja, egy fenntarthatóbb, zöldebb és szerethetőbb Budapest. Az 1993 óta működő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány újradefiniálva tevékenységét, a főváros gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szervezeteként azt a célt tűzte ki, hogy hidat képezzen a városüzemeltetés döntéshozói szintje, valamint Budapest vállalkozói ökoszisztémája között. A beszélgetés során szeretnénk körbe járni azokat a kérdéseket, amik leginkább érdeklik, és foglalkoztatják az itt élőket, és a vállalkozásokat, startupokat. Milyen zöld, fenntartható és digitális jövő áll Budapest előtt? Hogyan lehet becsatornázni a városi közösségek kreatív erejét? Milyen lehetőségek rejlenek ebben az új típusú együttműködési konstrukcióban (lakosok-startupok\vállalkozások-önkormányzat háromszög)?

A Smart Budapest kezdeményezés keretében a Közalapítvány azon dolgozik, hogy felkutassa, és a lakosság, valamint a városvezetés számára is láthatóvá tegye azokat a termékötleteket, innovációs projekteket, szervezeti-szolgáltatási újításokat, amelyek már rövid- és középtávon hozzájárulhatnak egy zöldebb, okosabb, élhetőbb főváros kialakításához. 

Tarts velünk szerdán 18:00 órától.

AZ ÖTLETVERSENYRŐL

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Smart Budapest címmel ötletversenyt hirdet, melyre várja minden olyan innovátor, ötletgazda, vállalkozó, egyesület, kutatói csoport, vagy magánszemély jelentkezését, aki ötletlével, termékével vagy szolgáltatásával segíteni tudja Budapest okos, zöld, digitális, fenntartható fejlődését.

A versenyre hat kategóriában (mobilitás, környezetbarát energetika, városi környezet, társadalmi partnerség, fenntartható gazdaság, turizmus-vendéglátás) lehet jelentkezni, akár ötletekkel, akár kiforrott és már a megvalósítás fázisában járó konkrét projektekkel.

Pályázatok benyújtásának határideje:

2021. június 30. (szerda) 23:59 óra

Jelentkezés és további információk:

https://bvk.hu/smart-budapest/

Check out what happened

Speaker

 • János Kele

  Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

  CEO

Organizers

 • Balazs Horvath

  Tech In The City

  Chapter Director

 • Gabor Zentai

  Express Innovation Agency

  Chapter Co-Director

Partners

Grow with Google logo

Grow with Google

Founder Institute Hungary logo

Founder Institute Hungary

About Startup Grind

This is Startup Grind. We are the world’s largest startup community.

Our Mission

To give startups everywhere the education and opportunities they need to build, grow, and scale their companies.

Our Values

We believe in making friends, not contacts. We believe in giving first, not taking. We believe in helping others before helping yourself.

Tools & Discounts for Startups

Take advantage of resources and offers provided by organizations we know and love, designed to help you navigate the startup journey.

Global Conference

Our annual flagship event in Silicon Valley brings together thousands of startup teams, investors and organizations from all over the world.

Join the Startup Membership

This membership gives you free access to networking, events, mentorship, office hours, and other exclusive opportunities curated by Startup Grind HQ.