Startupok és Smart Budapest - Okos megoldásokkal egy élhetőbb városért

Budapest
Wed, Jun 9, 2021, 6:00 PM (CEST)

About this event

A júniusi Startup Grind Budapest online eseményén Budapest lesz a terítéken. A témaválasztás aktualitását a napokban meghirdetett Smart Budapest Ötletverseny adja. Az új városvezetés nem titkolt célja, egy fenntarthatóbb, zöldebb és szerethetőbb Budapest. Az 1993 óta működő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány újradefiniálva tevékenységét, a főváros gazdaságfejlesztéssel foglalkozó szervezeteként azt a célt tűzte ki, hogy hidat képezzen a városüzemeltetés döntéshozói szintje, valamint Budapest vállalkozói ökoszisztémája között. A beszélgetés során szeretnénk körbe járni azokat a kérdéseket, amik leginkább érdeklik, és foglalkoztatják az itt élőket, és a vállalkozásokat, startupokat. Milyen zöld, fenntartható és digitális jövő áll Budapest előtt? Hogyan lehet becsatornázni a városi közösségek kreatív erejét? Milyen lehetőségek rejlenek ebben az új típusú együttműködési konstrukcióban (lakosok-startupok\vállalkozások-önkormányzat háromszög)?

A Smart Budapest kezdeményezés keretében a Közalapítvány azon dolgozik, hogy felkutassa, és a lakosság, valamint a városvezetés számára is láthatóvá tegye azokat a termékötleteket, innovációs projekteket, szervezeti-szolgáltatási újításokat, amelyek már rövid- és középtávon hozzájárulhatnak egy zöldebb, okosabb, élhetőbb főváros kialakításához. 

Tarts velünk szerdán 18:00 órától.

AZ ÖTLETVERSENYRŐL

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Smart Budapest címmel ötletversenyt hirdet, melyre várja minden olyan innovátor, ötletgazda, vállalkozó, egyesület, kutatói csoport, vagy magánszemély jelentkezését, aki ötletlével, termékével vagy szolgáltatásával segíteni tudja Budapest okos, zöld, digitális, fenntartható fejlődését.

A versenyre hat kategóriában (mobilitás, környezetbarát energetika, városi környezet, társadalmi partnerség, fenntartható gazdaság, turizmus-vendéglátás) lehet jelentkezni, akár ötletekkel, akár kiforrott és már a megvalósítás fázisában járó konkrét projektekkel.

Pályázatok benyújtásának határideje:

2021. június 30. (szerda) 23:59 óra

Jelentkezés és további információk:

https://bvk.hu/smart-budapest/

Speaker


Brought to you by

 • Balazs Horvath

  Balazs Horvath

  Tech In The City

  Chapter Director

  View Profile
 • Gabor Zentai

  Gabor Zentai

  Express Innovation Agency

  Chapter Co-Director

  View Profile

Partners